De 8 interieurtrends van 2024

2023 ligt achter ons en 2024 is ondertussen goed op gang gekomen, maar wat wil dat nu zeggen voor onze interieurs? Hierbij alvast enkele woontrends voor wie dit jaar graag zijn woondromen wil waarmaken of zijn vertrouwde thuis eens in een nieuw jasje wilt steken
-  want hey, wij wisselen ook geregeld graag eens van jas en kledingstijl!

1) (Af)rondingen
Een topper van 2023 die het ook in 2024 ongetwijfeld goed zal doen! De afgeronde en abstracte vormen creëren meer beweging en circulatie in onze anders hoekige huizen. Hoe kan je dit nu gaan implementeren in jouw woning? Op kleine schaal met enkele nieuwe meubels zoals een zetel of (salon) tafel, op grotere schaal met afgeronde muren, bogen en boogvormige doorgangen. Ook in verlichting zijn er heel wat leuke opties om creatief mee aan de slag te gaan bij jouw renovatie!  
 
2) Nothing is perfect
Deze interieurtrend brengt goed nieuws voor zij die niet perfect zijn. Je interieur hoeft dat namelijk ook niet meer te zijn! 2024 omarmd de imperfecties en handgemaakte look. Die mislukte vaas van tijdens je introductie pottenbakken kan dus toch gewoon op je eettafel staan, omarm de charme van handgemaakte spullen, of zaken die er expres zo uitzien. Zoals gezegd kan je dit dus makkelijk toepassen met die vaas of drinkglazen die precies in het proces enkele deuken hebben ontvangen. Anderzijds kan je het ook grootser aanpakken door meubelen te her stofferen of muren te verven met textuur verf (zoals kalk of betonverf, tadelakt, etc.).
 
3) Upcyclen
Wie weleens op sociale media als Tik tok of Instagram surft zal wel al mensen zijn tegengekomen die zelf tweedehands meubelen kopen, en deze dan volledig doen herleven a.d.h.v. de nieuwste kleur trends. Er zijn ook mensen die besloten hebben dat ze die dure design salontafel toch goedkoper zelf kunnen maken door er creatief aan de slag mee te gaan. Voor zij die fan zijn, zal 2024 een goed jaar zijn met nog veel meer zulke video’s. Voor zij die minder handig zijn, begin klein… decoratie uit een 2de hands winkel kan er al gouw beter uit zien met een wasje en nieuw lakje verf.

5) Peach Fuzz en roze
Peach fuzz, door Pantone uitgeroepen tot “de (interieur) kleur van 2024”! Geen fan van deze tint roze? Geen zorgen! Alle tinten roze zijn welkom (met dank aan de Barbie film van vorige zomer?) , zowel in interieur als in kledij zal dit jaar roze helemaal de trendkleur zijn! Merken als Smeg hebben bijvoorbeeld leuke keukenapparaten in allerlei pasteltinten – waaronder roze. Mag het ietsje zotter? Combineer roze dan met onze dopamine decor trend en laat je helemaal gaan!

6) Chrome is back!
Gekleurde kranen waren (en blijven) razend populair voor keukens en badkamers, en toch is 2024 het jaar waarin deze woontrend zijn c(hr)omeback maakt! Aangezien chrome bij alles past, en zeer makkelijk is in onderhoud, blijft dit toch een favoriet voor de meeste mensen. Geen fan van de blinkende afwerking van chrome? Kies dan voor RVS, deze geborstelde variant is minder vingergevoelig, heeft een mattere afwerking en is toch nog steeds heel onderhoudsvriendelijk.

7) Kunst staat centraal
In 2024 mag kunst centraal staan in jouw interieur! Maak je het helemaal zelf, koop je een leuke felle poster of kunst van een lokale kunstenaar, of vind je iets tweedehands? Allemaal goed, laat kunst en de stijl die jij wil overbrengen maar centraal staan in je living, eetruimte of slaapkamer. Ben je nog op zoek naar een lokale kunstenaar? Hou onze Instagram (@renodeluxe) zeker in de gaten voor toekomstige exposities in ons Experience House!

8) Minimalisme brengt rust
Voor zij die al stress krijgen van het idee aan dopamine decor hebben we ook goed nieuws! Minimalistische interieurs die rust brengen zijn nog steeds helemaal in. Laat de rust centraal staan en werk met zachte kleuren en natuurlijke materialen. Inspiratie nodig voor een beige interieur waar je helemaal tot rust kan komen? Kom dan zeker eens langs in onze X-Scape woning waar de rust en ontspanning centraal staat.
 

Staat één (of meerdere) van deze interieur trends voor 2024 je wel aan?  Wil jij jouw interieur in een nieuw jasje dit jaar? Maak je afspraak hier met onze interieurvormgeefster Lotte en zij maakt het interieur van je dromen (dat nog heel lang na 2024 in de mode zal blijven)